AdamB, wiem Adasiu , ale w tej sytuacji to zostaja marki z poza pierwszej 10 , nie pisałem tego ale dealer nie ma wpływu na ruchy fabryki, a nie Skody problem ze Vw nie dostarczał komisji na silniki Tsi
Diler się spóźnia z samochodem
Zwiń
X
-
AdamB, Tak jak napisał lucasrally, na to auto już czeka kilku następnych klientów, co do walki o zadość uczynienie to bez żadnych sentymentów bym walczył, jak nie dadzą to zrobić im konkretną reklamę.
Niech wiedzą, że nie są bezkarni :diabelski_usmiech__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
AdamB, wiem Adasiu , ale w tej sytuacji to zostaja marki z poza pierwszej 10 , nie pisałem tego ale dealer nie ma wpływu na ruchy fabryki, a nie Skody problem ze Vw nie dostarczał komisji na silniki TsiOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jak dla mnie to wszystko zależy od tego, jaką wersję zamówiłeś i jaką dostałeś cenę.
Jeśli popularną (i nie chodzi mi tylko o silnik, ale i dodatki), to Cię pewnie oleją i za wiele nie uzyskasz. Jeśli jednak jakąś wypaśną z dodatkami specjalnie pod Ciebie, to dealer jej tak szybko nie sprzeda komuś z ulicy. A wtedy wg mnie spokojnie możesz więcej uzyskać, ale to zagranie vabank.
Inna sprawa, ale to tylko moje zdanie, że skoro miałeś O2 do odbioru na koniec sierpnia czyli zamawiałeś pewnie koniec czerwca początek lipca (te terminy pokrywają się z moimi), to coś czuje że sprzedał Twoja Octe komuś innemu a Tobie zamówił kolejną. Ale to tylko moje zdanie :diabelski_usmiechPozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzycho*AdamB; z tą inną marką to myślę że nie jest tak, jak ktoś chce grubszą to nie weźmie cienkiej :wink: .Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Łukasz ja doskonale wiem jakie są realia z dostawami samochodów, ale jezeli klient wie że ma mieć samochód za dwa miesiące bo sprzedawca tak powiedział, to dam sobie rękę odciąć że wiedział że samochód się może spóźnić (przerwa wakacyjna). Do tego powinien informować klienta na bierząco o tym fakcie. A gifta zawsze da się wynegocjować.
Komentarz
-
-
Skoro tak mówicie o dielerach, zniżkach i giftach, to ile % obnizki w cenie mozna uznać za realną ??
Np auto kosztuje 62 tys + lakier + radio= ok 66 000 minus ostatnie 6500 zł odgórnej znizki i mamy 59 500 zł.
Ile % od tej sumy mozna liczyć ?? 5 %, 7% ?? może mniej ??
Nie odsyłajcie mnie do forumowych dielerów, chciałbym wiedzieć normalne wartości.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Andrev3, ja to wiem i Ty to wiesz , ale wiesz jak wyglada teraz sytuacja, mozna sie szarpac ale tylko co zyskamy.... Pozatym wiesz jak wyglada umowa zamówienia ogólnopolska z Autostacji... Klient zawsze moze powiedziecdz dziekuje, dealer tez...
A pozatym to nie wina przerwy tylko oficjalnej informacji z Mlada, ze poprostu wstrzymuja na 2 miesiace dostawy silników i róbcie co chcecie, a o tm fakcie mógł ten handlowiec niewiedziec , poza tym jak trzeba pomoc , to moge cos w TSI wykopac spod lady .... namiary znacie...
[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 14:13 ]
Dig Dug, parametry % masz dokładne nie musisz sprawdzac.... :wink:
Komentarz
-
-
granacik, ja tez mialam podobny problem,i ostro walczylam o jakiekolwieg gratyfikacje,dzwonilam co dziennie, i nieraz przyjezdzalam osobiscie i wywalczylam: dywaniki,dywanik do bagaznika,listwy progowe,rabat na akcesoria ktore domowilam(bardzo korzystny),a ze auto mialo byc w dniu urodzin meza do odbioru a nie bylo to dolozyli skorzana galke zmiany biegow,wiec jestem zadowolana z dodatkow,rabatow,tylko te nerwy mnie wykonczyly :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Dzięki za wszystkie podpowiedzi, zobaczymy co się uda wytargować. Z tego co wiem największy problem jest z kombi, z liftbackiem podobno nie byłoby takiego problemu.
Zgadzam się niestety ze stwierdzeniem, że na moje auto od ręki znajdą się chętni, co najwyżej w ciągu kliku, kilkunastu dni bo zamówiłem 1.8 TSI
lucasrally, wiesz może kiedy mogą zacząć się jakieś promocje w Skodzie?
Komentarz
-
-
granacik, juz sa , fakt od 6 dni w Skodzie jest wiekszy upust na silniki benzynowe tzn 6.500,- popros dealera ze skoro czekasz juz tyle niez ci uwzgledni w/w fakt w Twoim autku... :wink: trzymaj sie
[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 18:39 ]
baca10, no to gratki z wdzieku i daru przekonywania.... swoja droga ja chyba tez bym sie tak zachował gdyby do mnie co 2 dni klientka robiła telefony a co 3 dni odwiedzała salon ... :P pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxczy na O1 tez sa jakies wieksze rabaty juz?
[ Dodano: Czw 15 Paź, 09 08:59 ]
Zamieszczone przez baca10ma zamiar kupic OII FL Scouta, jak sie sprawa skonczy i dostanie odszkodowanie,jak co do sie do ciebie zglosimy i zobaczymy co zaproponujeszDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
[email protected]
Komentarz
-
-
Przy tych rabatach na OII to zakup OI wydaje sie byc strzalem w kolano albo trzeba miec sentyment do tego auta. Trzeba brac pod uwage co bedzie z takim autem za 5 lat. OI bedzie juz pelnoletnia, a OII bedzie miala juz albo dopiero 10 lat w tym 6 po lifcie No chyba ze LLPG musi byc w aucie, ale ten 1.4TSI nie pali duzo, a LPG za rok dwa do TSI tez bedzie mozna zalozyc
Komentarz
-
-
Rozumiem że opóźnienia dotyczą silników TDI. Ciekawe co jest przyczyną.http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Komentarz
-
-
granacik, poproś swojego dealera o numer komisyjny Twojego auta. Nie chodzi mi o numer zamówienia z Twojej umowy a 6 znakowy numer pod którym widnieje Twój samochód w systemie produkcyjnym. O ten numer musisz poprosić Dealera - badź twardy jak nie będzie chciał udzielić Tobie informacji.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Poślizg z TDI, na razie 1 dzień miał być w 42 tyg będzie na dniach. Niby jest już wyprodukowany. Mam nadzieję, że dojedzie cały w tym tygodniu.http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Komentarz
-
Komentarz